Hírek

Elérhetőségek

Egyházasgerge Polgármesteri hivatal épületének energetikai korszerűsítése TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00036

EGYHÁZASGERGE, POLGÁRMESTERI HIVATAL ÉPÜLETÉNEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

Egyházasgerge Község Önkormányzata Európai Uniós támogatással újította meg a polgármesteri hivatal épület energetikai rendszerét.

 

Egyházasgerge Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „Önkormányzati épületek épületenergetikai fejlesztése” megnevezésű forrásra. A 2017. június 30-án történt támogatói döntés alapján a TOP-3.2.1-15-NG1-2016-00036 számú pályázata 14.749.700 forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg a Széchenyi 2020 keretében.

 

A fejlesztés eredményeként Egyházasgerge Község Önkormányzatának tulajdonában lévő Egyházasgerge, Fő út 30. szám alatt lévő épületén olyan beruházási elemek valósultak meg, melyek közvetlenül járultak hozzá az üvegházhatású gázok kibocsátásának mérsékléséhez, valamint a felhasznált energiahordozók mennyiségének csökkentéséhez. Az épület projekt szerinti energetikai korszerűsítése nem csak a fűtési költséget csökkenti, hanem a hőérzet javulásához vezet, ami a benn tartózkodók komfortérzetét javítja.

 

Az önkormányzati tulajdonú épület energiahatékonyság központú fejlesztése keretében a külső határoló szerkezeteinek hőszigetelése, fosszilis energiahordozó alapú hőtermelő berendezéseinek cseréje, valamint a kapcsolódó fűtési rendszerek korszerűsítése, önerőből pedig az akadálymentesített mosdó kialakítása valósult meg.

A projekt 2017.03.01. és 2019.03.29. között valósult meg 100%-os támogatási intenzitás mellett.

A fejlesztés nem csak az energiafelhasználás csökkentéséhez járul hozzá, hanem a károsanyag kibocsátás mérséklésén keresztül a tisztább környezet megőrzését segíti elő, ezáltal a fenntartható fejlődéshez való hozzájárulás részét képezi.  

 

Bővebb információ:

06-32-452-200

egergehivatal@gmail.com